ФІДБЕК

CLARIVATE: НОВІ ВЕБІНАРИ ДЛЯ ДОСЛІДНИКІВ!

Компанія Clarivate анонсує перелік нових вебінарів у лютому. Нагадуємо, що вебінари безкоштовні, українською мовою у Zoom; для участі необхідна попередня реєстрація. Також передбачено сертифікат учасника за умови присутності більше 90 % основного часу вебінару.

1 лютого
Базові можливості Web of Science для наукової діяльності.
Вебінар розгляне наступні питання: як знайти та проаналізувати публікації за своєю темою; як отримувати повідомлення про нові статті; як визначити основні видання в які варто подавати статті; як знайти установи та науковців що більше доклалися до вирішення цікавої вам теми, тощо.
Реєстрація:

16:15 – 17:15

8 лютого
Світ журналів: хороші, погані та хижацькі.
На заході мова йтиме про: критерії якості наукового журналу; основні атрибути та метрики: ISSN, DOI, ORCID, імпакт-фактор, JCI,  квартиль та інші; як знайти та проаналізувати видання за допомогою Web of Science, MJL, JCR та не потрапити до різних типів хижацьких видань.
Реєстрація в двох повторах - обирайте зручний час:
10:15 – 11:15

16:15 – 17:15

 

15 лютого
Відкритий доступ.
На вебінарі розглянуться наступні теми: що нового в царині відкритої науки і відкритого доступу; аналіз відкритих публікацій українських науковців за допомогою Web of Science та InCites; нові індекси препринтів та дисертацій; про бізнес моделі журналів і те, як знайти видання відкритого доступу.
Реєстрація в двох повторах - обирайте зручний час:

10:15 – 11:15

16:15 – 17:15

 

22 лютого
Оцінка міжнародної співпраці.
Міжнародна співпраця відкриває можливості проведення наукових досліджень на більш якісному рівні, кращій презентації наукових здобутків, та отриманню додаткового фінансування. Як визначити наявні та потенційні співпраці, оцінити їхню ефективність за допомогою Web of Science Core Collection та InCites. На вебінарі проаналізується співпраця як України в цілому, так і окремої установи. Відповіді на питання з реєстраційних анкет.
Реєстрація в двох повторах - обирайте зручний час:

10:15 – 11:15

16:15 – 17:15

 

29 лютого
Підтримка чесності досліджень за допомогою надійних інструментів та даних.
Сьогодні ми спостерігаємо зростання не лише кількості журналів, що видаються, а й сумнівних видавничих практик. Крім того, зростає різноманітність загроз доброчесності досліджень включаючи paper mills, маніпуляції із зображеннями та потенціал для зловживань штучним інтелектом. Підтримка цілісності досліджень - це спільна робота науково-дослідних установ, науковців, грантодваців, видавців та постачальників баз даних. Кожен повинен вжити заходів для забезпечення валідності, точності та загальної достовірності наукових результатів. На вебінарі учасники дізнаються, які кроки в Web of Science зробила компанія Clarivate для підвищення чесності досліджень та суспільної довіри до них.
Реєстрація в двох повторах - обирайте зручний час:

10:15 – 11:15

16:15 – 17:15

👉 Більше додаткової інформації про найближчі вебінари Clarivate (а також записи вже проведених вебінарів) на сторінці Europe - Regional Pages: Ukraine.